Elefánt könnycsepp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:7 tojásfehérje

  • 7 ek cukor
  • 7 tojássárgája
  • 6 ek liszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1/2 sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomagg vaníliás pudingpor
  • 5,5 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2,5 banán

A mázhoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek tortadara

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, beletesszük a tojássárgáját, tovább keverjük, majd a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet egy fakanál segítségével könnyedén hozzá keverjük.

30×34 cm-es tepsiben megsütjük.

A pudingokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük és a vajjal habosra keverjük.

A megsült tésztát porcukorral hintett konyharuhára borítjuk és jó szorosan feltekerjük.

A mikor kihűlt a tészta kibontjuk.

A krémmel a tésztát megkenjük, a banánokat a felénk eső oldal szélére tesszük és feltekerjük.

A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk, majd a süteményünket bevonjuk.

Tortadarával bevontjuk.

Jól behűtjük és pár óra múlva szeleteljük.