Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű zserbó kifli recept

Egyszerű zserbó kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 25 dkg margarin
    • 1,5 dl tejföl

    Töltelékhez:

    • 10 dkg darált dió
    • 4 púpos ek sárgabarack lekvár
    • 3 dkg reszelt étcsokoládé

    Szóráshoz:

    • 1 ek porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalót jól összedolgozzuk, és becsomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.

    A töltelékhez a diót a reszelt csokoládéval, és a lekvárral összedolgozzuk.

    A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk.

    Egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk.

    A korongok szélére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.

    A tészta szélét ráhajtjuk. Kicsit összecsípjük, majd kiflit formázunk.

    A hajtás részt alulra fordítva az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.

    180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.

    Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.

    Tipp:

    A nagy kedvencünk, a hókifli tésztájából készült ez a finom sütemény. A tölteléket csak találomra kevertem össze, ami végül éppen elegendő lett ehhez a kifli mennyiséghez. Egyszerű, kevés alapanyagból összeállítható, és hasonlít a zserbó íz világához. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha túl sok lisztet használunk a nyújtáshoz, akkor nem fog összetapadni a kiflik széle, és kibújhat a töltelék.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá