Egyszerű zserbó kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl

Töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió
  • 4 púpos ek sárgabarack lekvár
  • 3 dkg reszelt étcsokoládé

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalót jól összedolgozzuk, és becsomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.

A töltelékhez a diót a reszelt csokoládéval, és a lekvárral összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk.

Egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk.

A korongok szélére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.

A tészta szélét ráhajtjuk. Kicsit összecsípjük, majd kiflit formázunk.

A hajtás részt alulra fordítva az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.

Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.

Tipp:

A nagy kedvencünk, a hókifli tésztájából készült ez a finom sütemény. A tölteléket csak találomra kevertem össze, ami végül éppen elegendő lett ehhez a kifli mennyiséghez. Egyszerű, kevés alapanyagból összeállítható, és hasonlít a zserbó íz világához. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha túl sok lisztet használunk a nyújtáshoz, akkor nem fog összetapadni a kiflik széle, és kibújhat a töltelék.