Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalót jól összedolgozzuk, és becsomagolva pár órára a hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez a diót a reszelt csokoládéval, és a lekvárral összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm vékonyra elnyújtjuk.
Egy kb. 8 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval korongokat szaggatunk.
A korongok szélére teszünk egy kávéskanálnyi tölteléket.
A tészta szélét ráhajtjuk. Kicsit összecsípjük, majd kiflit formázunk.
A hajtás részt alulra fordítva az előkészített tepsibe sorakoztatjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük.
Még melegen porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele.
A nagy kedvencünk, a hókifli tésztájából készült ez a finom sütemény. A tölteléket csak találomra kevertem össze, ami végül éppen elegendő lett ehhez a kifli mennyiséghez. Egyszerű, kevés alapanyagból összeállítható, és hasonlít a zserbó íz világához. Egy dologra érdemes figyelni, hogy ha túl sok lisztet használunk a nyújtáshoz, akkor nem fog összetapadni a kiflik széle, és kibújhat a töltelék.