Egyszerű szilvás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 cs vaníliás cukor
- 8 ek kristálycukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 40 dkg rama margarin
- 2 kisebb bögre tej
- kb. 55 dkg liszt
A töltelékhez:
- 4-5 ek barna cukor
- 2 kk fahéj
- 1,8 kg magozott-felezett szilva
A tetejére:
- Fahéjas porcukor
Elkészítése:
A szilvákat megmossuk, lecsepegtetjük és félbevágva kimagozzuk.
Egy keverőtálba vagy robotgépbe beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a szódabikarbónát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb adagokban hozzákanalazva egy szilárd, alig folyós, de mégis masszív állagú tésztát készítünk.
Egy tepsit (nem szükséges sütőpapírral bélelni, de én szoktam) kikenünk rámával, meghintjük barna cukorral és a szilvákat a bőrös felével lefelé gusztán elrendezzük az aljára.
Meghintjük őrölt fahéjjal és megszórjuk barna cukorral, végül a kevert tésztát rákanalazzuk a szilva tetejére és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 45-50 perc alatt (hőlégkeveréssel) megsütjük.
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és kb. 10 perc pihentetés után tálcát teszünk a süteményre és átfordítjuk.
Még melegen fahéjas porcukrot szitálunk rá és kihűlés után szeletelhető, fogyasztható.
Jó étvágyat kívánok!
Tepsi méret:
37×23 cm
Tipp:
Ez a süti kifejezetten csak friss szilvából tökéletes! A befőtt sajnos péppé sül benne!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »