Egyensúly tészta (pound cake) recept

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
- 250 g vaj
- 10 szem szaloncukor (vagy csokicsepp, esetleg másmilyen aprított csokoládé)
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, hogy habos legyen a massza.
Ehhez a keverékhez adjuk a lisztet és az olvasztott vajat apránként, hogy ne legyen csomós a massza.
Egy hosszabb őzgerincformát kivajazunk, a massza felét beleöntjük, majd sorban beletesszük a szaloncukrot, majd a maradék masszát ráöntjük.
200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percet sütjük, majd 170 fokon újabb 25-30 percet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »