Egyensúly tészta (pound cake)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 4 tojás
  • 250 g cukor
  • 250 g vaj
  • 10 szem szaloncukor (vagy csokicsepp, esetleg másmilyen aprított csokoládé)

Elkészítése:

A cukrot a tojásokkal jól kikeverjük, hogy habos legyen a massza.

Ehhez a keverékhez adjuk a lisztet és az olvasztott vajat apránként, hogy ne legyen csomós a massza.

Egy hosszabb őzgerincformát kivajazunk, a massza felét beleöntjük, majd sorban beletesszük a szaloncukrot, majd a maradék masszát ráöntjük.

200 fokra előmelegített sütőben kb 15 percet sütjük, majd 170 fokon újabb 25-30 percet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

A kihűlt tésztát porcukorral vagy olvasztott csokival díszíthetjük.