Édes kapros-totus pite recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg eritrit
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg totu krémesre keverve
- 1 nagy csipet só
- fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg totu
- 10 dkg eritrit
- egy csokor friss kapor vagy 2 teáskanál szárított kapor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál totu krémesre keverve
- 2 evőkanál búzadara
Lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, eritritet, a sót és a sütőport összekeverjük. A hideg margarint felkockázzuk és összekeverjük a lisztes keverékkel, a kezünkkel összemorzsoljuk, de ha van késes betétű robotgépünk, akkor több kis adagban nagyon egyszerűen össze tudjuk morzsolni a lisztes keveréket a margarinnal.
Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a krémes totut és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Nem szabad sokáig gyúrni, mert nem lesz omlós a tészta!
Ha kész vagyunk, akkor ellapítjuk a tésztát és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit kimérjük és villával jól összedolgozzuk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy olajjal kenjük ki és enyhén lisztezzük ki. Osszuk két egyforma részre a tésztát és nyújtsuk ki a tepsi méretére mindkettőt, majd tegyük az egyiket a tepsibe, igazítsuk el, öntsük rá a tölteléket, egyenletesen terítsük szét, majd tegyük a tetejére a másik kinyújtott tésztát.
Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg több helyen a tésztát. 180°C-os sütőben aranybarna színig süssük, sütőtől függően kb 35-40 perc alatt. Kihűlve szeletelhetjük.
Tipp:
Édes és kapros, tejmentes pite, 4 személyre. Az ideális tepsi méret hozzá: 25×35 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »