Diós-vaníliás szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 ml kristálycukor
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 200 ml finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- darált dió ízlés szerint
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 550 ml tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 150 g margarin
Tetejére:
- reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a cukorral kihabosítom. A többi hozzávalót is óvatosan belekeverem.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20cm-es) öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.
A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzőm. Ha kihűlt a puding, a margarint hozzáadom és robotgép segítségével habosra keverem.
A kész krémet a kihűlt piskótára kenem egyenletesen, majd a tetejére csokoládét reszelek.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.