Diós-vaníliás szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 ml kristálycukor
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 200 ml finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- darált dió ízlés szerint
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 550 ml tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 150 g margarin
Tetejére:
- reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a cukorral kihabosítom. A többi hozzávalót is óvatosan belekeverem.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20cm-es) öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.
A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzőm. Ha kihűlt a puding, a margarint hozzáadom és robotgép segítségével habosra keverem.
A kész krémet a kihűlt piskótára kenem egyenletesen, majd a tetejére csokoládét reszelek.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









