Diós-vaníliás szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 ml kristálycukor
- 200 ml tej
- 100 ml olaj
- 200 ml finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- darált dió ízlés szerint
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 550 ml tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 150 g margarin
Tetejére:
- reszelt tejcsokoládé
Elkészítése:
A tojást a cukorral kihabosítom. A többi hozzávalót is óvatosan belekeverem.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20cm-es) öntöm. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm, majd kihűtöm.
A pudingot a tejjel és a cukorral készre főzőm. Ha kihűlt a puding, a margarint hozzáadom és robotgép segítségével habosra keverem.
A kész krémet a kihűlt piskótára kenem egyenletesen, majd a tetejére csokoládét reszelek.
Tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









