Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-meggyes tekercs recept

Diós-meggyes tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g porcukor
    • 80 g darált dió
    • 20 g holland kakaópor

    Töltelék:

    • 200 g meggylekvár
    • 200 g dió (durvára vágva)
    • 125 g vaj
    • 100 g porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
    • 250 g túró

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt sütőtepsiben (a nagyban), előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).

    A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

    Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a túrót.

    A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá