Diós-meggyes tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-meggyes tekercs

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 100 g porcukor
  • 80 g darált dió
  • 20 g holland kakaópor

Töltelék:

  • 200 g meggylekvár
  • 200 g dió (durvára vágva)
  • 125 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
  • 250 g túró

Elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük kanalanként a dió-kakaó keveréket, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt sütőtepsiben (a nagyban), előremelegített sütőben sütjük (tűpróba).

A megsült tésztát még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Közben elkészítjük a krémet: a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a túrót.

A tésztára kenjük a töltelék 2/3-át, lekenjük meggylekvárral, feltekerjük. A tekercset a maradék krémmel lekenjük, majd megszórjuk a durvára vágott dióval. 2 órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.