Diós madeleine recept
Hozzávalók:
- 5 dkg liszt
- 5 dkg darált dió
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 csipet só
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6,5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 9 dkg olvasztott margarin
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a sót, a sütőport és a diót elvegyítjük.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Belereszeljük a citrom héját és belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró margarint.
Összeforgatjuk a diós liszttel.
Vékonyan margarinnal kikent formákba kanalazzuk. Nem érdemes színültig tölteni, mert sütés közben megemelkednek.
180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Pár perc után kifordítjuk a formákból és porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ez egy olyan francia süti, ami kevés hozzávalóból, pár perc alatt összeállítható. Nem túl édes, de a diót remekül kiegészíti a citrom kellemes aromája. Egy csésze forró teához vagy kávéhoz finom kiegészítő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









