Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós linzikoszorú recept

Diós linzikoszorú
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor

    A tészta lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg darált dió
    • kristálycukor

    Az összeragasztáshoz:

    • barack lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és hűtőbe tesszük egy órára.

    Enyhén lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatjuk.

    Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a korongokat, majd megszórjuk cukros dióval. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük 180 fokon kb 7-8 perc alatt.

    Kihűlés után lekvárral összeragasztunk 2-2-őt, majd ízlés szerint díszíthetjük (nálam olvasztott csokival).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá