Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha) recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg)
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- kb. 5 púposabb ek. tejföl
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
És még:
Elkészítése:
A sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.
Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával szaggatjuk.
A lukas közepű tésztakarikákat megkenjük tojásfehérjével és belemártjuk a cukorral elkevert dióba.
180 fokon kb. 8 – 10 perc alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).
Nézzünk rá a linzerekre, amint picit színesedik az alja vegyük ki ne süssük tovább, mert kemények lesznek.
Ha kihűltek baracklekvárral összeragasztunk egy simát és egy diós tetejűt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »