Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha) recept

Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha)
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg)
    • 20 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb. 5 púposabb ek. tejföl
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • csipet só

    És még:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje, vagy egy egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS alaposan felverve
    • durvára vágott dió
    • kristálycukor
    • sárgabarack lekvár

    Elkészítése:

    A sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk.

    Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.

    Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával szaggatjuk.

    A lukas közepű tésztakarikákat megkenjük tojásfehérjével és belemártjuk a cukorral elkevert dióba.

    180 fokon kb. 8 – 10 perc alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).

    Nézzünk rá a linzerekre, amint picit színesedik az alja vegyük ki ne süssük tovább, mert kemények lesznek.

    Ha kihűltek baracklekvárral összeragasztunk egy simát és egy diós tetejűt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá