Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha) recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg)
- 20 dkg porcukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - kb. 5 púposabb ek. tejföl
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- csipet só
És még:
Elkészítése:
A sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk.
Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.
Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával szaggatjuk.
A lukas közepű tésztakarikákat megkenjük tojásfehérjével és belemártjuk a cukorral elkevert dióba.
180 fokon kb. 8 – 10 perc alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).
Nézzünk rá a linzerekre, amint picit színesedik az alja vegyük ki ne süssük tovább, mert kemények lesznek.
Ha kihűltek baracklekvárral összeragasztunk egy simát és egy diós tetejűt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









