Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha)

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Diós linzerkarika (sütés után azonnal puha)

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír vagy vaj/margarin,lehet felesben is (aki vajasabban szereti bele teheti a 40 dkg-ot is,zsírból viszont elég a 30 dkg)
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • kb. 5 púposabb ek. tejföl
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

És még:

  • 1 tojásfehérje, vagy egy egész tojás alaposan felverve
  • durvára vágott dió
  • kristálycukor
  • sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A sót, a cukrot és a szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk.

Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.

Kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, tetszés szerinti formával szaggatjuk.

A lukas közepű tésztakarikákat megkenjük tojásfehérjével és belemártjuk a cukorral elkevert dióba.

180 fokon kb. 8 – 10 perc alatt megsütjük (a sütési idő sütőnként változhat).

Nézzünk rá a linzerekre, amint picit színesedik az alja vegyük ki ne süssük tovább, mert kemények lesznek.

Ha kihűltek baracklekvárral összeragasztunk egy simát és egy diós tetejűt.