Diós linzer recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - fél csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 kis üveg sárgabarack lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki és tegyük egy vajjal kikent, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe. Ha túl száraz a tészta, akkor tegyünk hozzá még tejfölt.
Süssük elő a tésztát 180 fokon kb 10 percig, majd kenjük meg baracklekvárral még forrón.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a töltelékbe.
A tölteléket kenjük rá az elősütött és lekvárral vagy dzsemmel megkent tésztánkra. 180 fokon kb 15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










