Diós linzer recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kis üveg sárgabarack lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki és tegyük egy vajjal kikent, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe. Ha túl száraz a tészta, akkor tegyünk hozzá még tejfölt.
Süssük elő a tésztát 180 fokon kb 10 percig, majd kenjük meg baracklekvárral még forrón.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a töltelékbe.
A tölteléket kenjük rá az elősütött és lekvárral vagy dzsemmel megkent tésztánkra. 180 fokon kb 15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »