Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós linzer recept

Diós linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 8 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • 1 ek tejföl
    • reszelt citromhéj
    • csipet só

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 10 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 kis üveg sárgabarack lekvár vagy dzsem

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki és tegyük egy vajjal kikent, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe. Ha túl száraz a tészta, akkor tegyünk hozzá még tejfölt.

    Süssük elő a tésztát 180 fokon kb 10 percig, majd kenjük meg baracklekvárral még forrón.

    A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a töltelékbe.

    A tölteléket kenjük rá az elősütött és lekvárral vagy dzsemmel megkent tésztánkra. 180 fokon kb 15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.

    Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá