Diós linzer recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- 1 ek tejföl
- reszelt citromhéj
- csipet só
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kis üveg sárgabarack lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki és tegyük egy vajjal kikent, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe. Ha túl száraz a tészta, akkor tegyünk hozzá még tejfölt.
Süssük elő a tésztát 180 fokon kb 10 percig, majd kenjük meg baracklekvárral még forrón.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a töltelékbe.
A tölteléket kenjük rá az elősütött és lekvárral vagy dzsemmel megkent tésztánkra. 180 fokon kb 15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »