Diós linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós linzer

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 8 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • csipet só

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojásfehérje
  • 1 kis üveg sárgabarack lekvár vagy dzsem

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki és tegyük egy vajjal kikent, lisztezett 20*30 cm-es tepsibe. Ha túl száraz a tészta, akkor tegyünk hozzá még tejfölt.

Süssük elő a tésztát 180 fokon kb 10 percig, majd kenjük meg baracklekvárral még forrón.

A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a töltelékbe.

A tölteléket kenjük rá az elősütött és lekvárral vagy dzsemmel megkent tésztánkra. 180 fokon kb 15 percig sütjük és hagyjuk kihűlni.

Porcukorral meghintve, szeletekre vágva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.