Diós krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált babapiskóta
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- fél tasak sütőpor
- 1/2 dl étolaj
Krém:
- 2 csomag vaniliás pudingpor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg vaj
- 2 ek porcukor
- 8 dl tej
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját ls az olajat. Lassan beleforgatjuk a sütőporos dióval elkevert babapiskótát.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, egyenletesen rákenjük a masszát, majd forró sütőben 10 percig sütjük. Vigyázzunk, vékony lap lesz! Ha kihűlt függőlegesen (fentről lefelé) elfelezzük.
A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben a tojássárgákkal és a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat és jól eldolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd két evőkanálnyit a krémbe keverünk.
A vaníliás krémet a lapok közé töltjük, a tejszínt a tetejére simítjuk egyenletesen. Kevés kakaóporral vagy fahéjjal megszórhatjuk.