Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós krémes recept

Diós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8 dkg cukor
    • 10 dkg darált dió
    • 10 dkg darált babapiskóta
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • fél tasak sütőpor
    • 1/2 dl étolaj

    Krém:

    • 2 csomag vaniliás pudingpor
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg vaj
    • 2 ek porcukor
    • 8 dl tej

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját ls az olajat. Lassan beleforgatjuk a sütőporos dióval elkevert babapiskótát.

    Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, egyenletesen rákenjük a masszát, majd forró sütőben 10 percig sütjük. Vigyázzunk, vékony lap lesz! Ha kihűlt függőlegesen (fentről lefelé) elfelezzük.

    A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben a tojássárgákkal és a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat és jól eldolgozzuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd két evőkanálnyit a krémbe keverünk.

    A vaníliás krémet a lapok közé töltjük, a tejszínt a tetejére simítjuk egyenletesen. Kevés kakaóporral vagy fahéjjal megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá