Diós krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált babapiskóta
  • 2 tojássárgája
  • 5 tojásfehérje
  • fél tasak sütőpor
  • 1/2 dl étolaj

Krém:

  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 8 dl tej

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a cukorral, majd belekeverjük a sárgáját ls az olajat. Lassan beleforgatjuk a sütőporos dióval elkevert babapiskótát.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, egyenletesen rákenjük a masszát, majd forró sütőben 10 percig sütjük. Vigyázzunk, vékony lap lesz! Ha kihűlt függőlegesen (fentről lefelé) elfelezzük.

A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben a tojássárgákkal és a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a porcukorral kihabosított vajat és jól eldolgozzuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd két evőkanálnyit a krémbe keverünk.

A vaníliás krémet a lapok közé töltjük, a tejszínt a tetejére simítjuk egyenletesen. Kevés kakaóporral vagy fahéjjal megszórhatjuk.