Diós kocka recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói 22×32 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finom liszt
- 15 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek tejföl
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga (nagy)
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Töltelék hozzávalói:
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéjat.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgát és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (egy könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk)
Ezután osszuk két egyenlő részre, majd csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.
Ezután először keverjük hozzá a kakaót és az őrölt fahéjat, majd a darált diót is.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a diós masszához.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy ízlés szerint zsírozzuk és lisztezzük ki.
Vegyük ki a hűtőből tésztát, és az egyiket nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd helyezzük a tepsibe.
Ezután egyenletesen kenjük rá a habos-diós tölteléket, majd óvatosan helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »