Diós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 1 dl tej
- 25 g friss élesztő
- 10 dkg cukor
- csipet só
Töltelék:
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál savanykás lekvár
- fél dl víz
- vaníliás porcukor a tetejére
Elkészítése:
A vajat kicsit megolvasztjuk, hogy puha legyen, majd hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és a tejben felfutatott élesztőt. Összegyúrjuk úgy, hogy sima tésztát kapjunk. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát folpackba csomagolva.
Amíg pihen a tészta, addig a darált diót összeverjük a cukorral, lekvárral és a vízzel.
Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket kinyújtjuk kerekre, mint a pizzát, vékony haromszögekre vágjuk, a széles végébe belenyomkodjuk a diót és feltekerjük kis kifliknek.
Előmelegített sütőben 160 fokon pirosra sütjük. Vaníliás porcukrot hintünk rá még melegen.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.