Diós, habos mini torták recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 ek víz
- 4 ek darált dió
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Krémhez:
- 500 ml habtejszín
- 3 evőkanál eperlekvár
- a díszítéshez friss eper
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét és keményre verjük.
A tojássárgákat a maradék cukorral és a vízzel fehéredséig keverjük.
A liszthez hozzáadjuk sütőport, szódabikarbónát, darált diót, majd a keveréket a tojássárgákhoz adjuk és alaposan összeforgatjuk. Az egészet fellazítjuk a hab negyedével, majd a többit lazán beleforgatjuk anélkül, hogy a maradék habot összetörnénk.
Egy közepes tepsit kivajazunk és lisztezünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát.
180 fokon kb 12-15 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A tejszínt keményre felverjük. A kihűlt lapot közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kis tortácskákat egyenként megkenjük lekvárral. A tejszínt habzsákba töltjük, majd egyenként feldíszítjük a sütiket és a tetejére friss, felezett epreket teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »