Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csodakifli recept

Diós csodakifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 180 ml tejszín
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Kenés:

    • olvasztott zsír

    Töltelék:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg darált dió

    Szóráshoz:

    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk az apró darabokra vágott vajat/margarint és jól elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

    A kész tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és lekenjük kevés olvasztott zsírral, majd szorosan feltekerjük. Így készítjük el az összes tésztát és formázzuk rudakká, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A tojásfehérjéket elkezdjük felverni a porcukorral, majd amikor már elég kemény a hab, akkor beleforgatjuk a diót is.

    Az egyik tésztarudat magunk elé vesszük, majd 16 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként háromszög alakúra nyújtjuk és a szélesebb felére teszünk 1 teáskanálnyi tölteléket. Elkezdjük feltekerni, de arra figyeljünk, hogy a két szélét alaposan nyomkodjuk össze, ne folyjon ki a töltelék sütés közben.

    Kiflivé formázzuk a betöltött tésztát, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a süteményeket.

    230 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el és sütjük.

    Amikor kihűltek a kiflik, akkor vaníliás porcukorral bőven megszórjuk.

    Fémdobozba téve 2-3 hétig is eláll, ha marad belőle. :D

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá