Diós csodakifli recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az apró darabokra vágott vajat/margarint és jól elmorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A kész tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A tésztadarabokat egyenként vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és lekenjük kevés olvasztott zsírral, majd szorosan feltekerjük. Így készítjük el az összes tésztát és formázzuk rudakká, majd félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéket elkezdjük felverni a porcukorral, majd amikor már elég kemény a hab, akkor beleforgatjuk a diót is.
Az egyik tésztarudat magunk elé vesszük, majd 16 egyenlő részre vágjuk. A részeket egyenként háromszög alakúra nyújtjuk és a szélesebb felére teszünk 1 teáskanálnyi tölteléket. Elkezdjük feltekerni, de arra figyeljünk, hogy a két szélét alaposan nyomkodjuk össze, ne folyjon ki a töltelék sütés közben.
Kiflivé formázzuk a betöltött tésztát, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a süteményeket.
230 fokra melegített sütőben kb 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el és sütjük.
Amikor kihűltek a kiflik, akkor vaníliás porcukorral bőven megszórjuk.
Fémdobozba téve 2-3 hétig is eláll, ha marad belőle. :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »