Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos tallérok recept

Dióhabos tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 csapott kk sütőpor
    • 4 dkg porcukor
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 12 dkg margarin
    • 1 ek tejföl

    Habhoz:

    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg darált dió

    Továbbá:

    • Sárgabarack lekvár a töltéshez

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.

    Kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Egy egész kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Sütőpapíros tepsibe rakjuk.

    Közben a sütőt előmelegítjük. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva pár percig tovább verjük. Végül beleforgatjuk a darált diót.

    A tallérok tetejére egy kiskanál dióhabot simítunk.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd két tallért egy kiskanál sárgabaracklekvárral összeragasztunk.

    Tipp:

    Ez egy olyan süti, ami elvileg nagyon sokáig eláll. Nos, nálunk erre nem volt példa, olyan hamar elfogyott. A gyerek, aki nem igazán kedveli az édes süteményeket, azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije és egymás után nem is tudom, hány darabot küldött a pocakjába. Egy dologra érdemes figyelni, hogy a dióhab vékonyan kerüljön a tallérokra, mert különben nem fog minden darabra jutni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá