Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos-lekváros linzer recept

Dióhabos-lekváros linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Omlós tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 250 g kockázott vaj
    • 450 g finomliszt
    • 100 g porcukor
    • csipet só

    Dióhab:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • csipet só
    • 200 g cukor
    • 100 g darált dió
    • 1 tk fahéj

    Továbbá:

    • 400 g málna vagy ribizlilekvár
    • 10 dkg étcsokoládé 1 ek olajjal összeolvasztva

    Elkészítése:

    Omlós tészta:

    A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.

    Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.

    Dióhab:

    A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.

    Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.

    Sütés:

    A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.

    190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.

    Díszítés:

    A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá