Dióhabos-lekváros linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Omlós tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 250 g kockázott vaj
- 450 g finomliszt
- 100 g porcukor
- csipet só
Dióhab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - csipet só
- 200 g cukor
- 100 g darált dió
- 1 tk fahéj
Továbbá:
- 400 g málna vagy ribizlilekvár
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek olajjal összeolvasztva
Elkészítése:
Omlós tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.
Dióhab:
A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.
Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.
Sütés:
A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.
190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.
Díszítés:
A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









