Dióhabos-lekváros linzer recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Omlós tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 250 g kockázott vaj
- 450 g finomliszt
- 100 g porcukor
- csipet só
Dióhab:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 200 g cukor
- 100 g darált dió
- 1 tk fahéj
Továbbá:
- 400 g málna vagy ribizlilekvár
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek olajjal összeolvasztva
Elkészítése:
Omlós tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.
Dióhab:
A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.
Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.
Sütés:
A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.
190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.
Díszítés:
A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »