Dióhabos-lekváros linzer recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Omlós tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 250 g kockázott vaj
- 450 g finomliszt
- 100 g porcukor
- csipet só
Dióhab:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- csipet só
- 200 g cukor
- 100 g darált dió
- 1 tk fahéj
Továbbá:
- 400 g málna vagy ribizlilekvár
- 10 dkg étcsokoládé 1 ek olajjal összeolvasztva
Elkészítése:
Omlós tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.
Dióhab:
A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.
Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.
Sütés:
A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.
190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.
Díszítés:
A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.