Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Omlós tészta:
Dióhab:
Továbbá:
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.
Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.
A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.
Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.
A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.
190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.
A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.