Dióhabos-lekváros linzer

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Omlós tészta:

  • 4 tojássárgája
  • 250 g kockázott vaj
  • 450 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • csipet só

Dióhab:

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 200 g cukor
  • 100 g darált dió
  • 1 tk fahéj

Továbbá:

  • 400 g málna vagy ribizlilekvár
  • 10 dkg étcsokoládé 1 ek olajjal összeolvasztva

Elkészítése:

Omlós tészta:

A liszthez hozzáadjuk a sót és a porcukrot, majd elmorzsoljuk a vajjal gyors mozdulatokkal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát.

Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve egy sütőpapíron elkezdjük kinyújtani a tepsi méretére, majd beleemeljük a tepsibe.

Dióhab:

A tojásfehérjékhez hozzádjuk a sót és elkezdjük felverni habnak. Amikor elkzed habosodni, akkor több részletben hozzádolgozzuk a cukrot és közben kemény habbá verjük.

Végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a fahéjjal elkevert diót.

Sütés:

A kinyújtott tésztát jó alaposan lekenjük lekvárral, majd arra ráegyengetjük a dióhabot.

190 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve kihűtjük.

Díszítés:

A kihűlt tésztát ízlés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. A csokit az olajjal összeolvasztjuk. A süti egyik felét vagy belemártjuk vagy rácsorgatjuk és hagyjuk megszáradni.