Dióhabos női szeszély recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes méretű vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt félig megsütjük.
Még forrón megkenjük a baracklekvárral és készre sütjük még további 10 perc alatt.
Közben a tojásfehérjéket habbá verjük, a végén a porcukorral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal tovább verjük, majd a felvert habba beleforgatjuk a darált diót.
A sütemény tetejére simítjuk és a sütőbe visszatolva aranybarnára pirítjuk kb 10 perc alatt.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert csak teljesen kihűtve lehet szépen szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »