Dióhabos női szeszély recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vajat a tojássárgákkal és a cukorral habosra keverjük, majd a tejet, a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és könnyű tésztává keverjük.
A tésztát közepes méretű vajjal kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt félig megsütjük.
Még forrón megkenjük a baracklekvárral és készre sütjük még további 10 perc alatt.
Közben a tojásfehérjéket habbá verjük, a végén a porcukorral, az ecettel és a reszelt citromhéjjal tovább verjük, majd a felvert habba beleforgatjuk a darált diót.
A sütemény tetejére simítjuk és a sütőbe visszatolva aranybarnára pirítjuk kb 10 perc alatt.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert csak teljesen kihűtve lehet szépen szeletelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »