Dancs szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál meleg víz
- 15 dkg cukor
- 13 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
Túrós krémhez:
- 25 dkg túró
- 5 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- pár csepp citrom leve, mehet bele egy kis citromhéj reszelve
Csokis krémhez:
- 2 cs csokis pudingpor (főzős)
- 10 dkg cukor
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
- háztartási keksz (négyzet alakú, nálam 35 db)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (nem kell külön felverni a fehérjét), majd hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd egy fakanállal a tojásos masszába keverjük. Sütőpapírral bélelt, 34,5*24 cm-es tepsibe öntjük a masszát és 180 C°-on 15-20 perc alatt készre sütjük (tűőróbát végezzünk!). A kisült lapot kihűtjük, lehúzzuk róla a papírt.
A túrót a cukorral, vaníliás cukorral összekeverjük, majd mehet bele a citrom leve és a héja. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a túrós krémhez keverjük.
Ezt a krémet a piskóta tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, míg a másik krém elkészül.
A tejet a pudingporral és a cukorral összekeverjük és sűrűre főzzük, majd a kihűlt krémhez keverjük a margarint.
A háztartási kekszet langyon, cukros tejbe áztatjuk kicsit (tehetünk bele egy pici rumot is) és sorban rárakjuk a túrós krémünkre, majd erre a kekszes rétegre simítjuk a csokis krémünket. Kis időre megint hűtőbe tesszük.
A habtejszínt kemény habbá verjük. Ha már megdermedt kicsit a felső krém is a sütin, rásimítjuk a tejszínt is. Tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!