Cukrozott fahéjas mandula recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (S méret)
- 1 tk hideg víz
- 40-45 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt elemelegítjük 120 fokra.
A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.
Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.
1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »