Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukrozott fahéjas mandula recept

Cukrozott fahéjas mandula
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (S méret)
    • 1 tk hideg víz
    • 40-45 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
    • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
    • 1 tk fahéj
    • 20 dkg barnacukor
    • csipet só

    Elkészítése:

    A sütőt elemelegítjük 120 fokra.

    A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.

    Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.

    Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.

    1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá