Cukrozott fahéjas mandula recept

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (S méret)
- 1 tk hideg víz
- 40-45 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt elemelegítjük 120 fokra.
A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.
Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.
1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »