Cukrozott fahéjas mandula recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (S méret)
- 1 tk hideg víz
- 40-45 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
- 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
- 1 tk fahéj
- 20 dkg barnacukor
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt elemelegítjük 120 fokra.
A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.
Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.
Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.
1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.