Cukrozott fahéjas mandula

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Cukrozott fahéjas mandula

Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje (S méret)
  • 1 tk hideg víz
  • 40-45 dkg mandula (használhatunk blansírozott mandulát is)
  • 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
  • 1 tk fahéj
  • 20 dkg barnacukor
  • csipet só

Elkészítése:

A sütőt elemelegítjük 120 fokra.

A tojásfehérjét elkeverjük a hideg vízzel és a csipet sóval. Villával enyhén felverjük, nem is verjük, inkább csak felhabosítjuk. Ebbe a keverékbe belerakjuk a mandulát és alaposan beleforgatjuk, győződjünk meg róla, hogy minden szemet bevont a fehérje.

Egy tálban összekeverjük a barnacukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot, majd ráöntjük a mandulára, jól összeforgatjuk.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a mandulát. Egyenletesen elterítjük rajta és az előmelegített sütőbe toljuk.

1 órát pirítjuk, de 15 percenként átkeverjük a tepsin. Az 1 óra letelte után már majszolhatjuk is, lezárt dobozban szobahőmérsékleten tároljuk.