Csokoládés tekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 400 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál kakaópor
- tetejére mandulapehely
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. A habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. Legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.
Ezután a krém 2/3-ad részét a kitekert piskótára kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.
A süteményt mandulapehellyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »