Csokoládés tekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 400 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál kakaópor
- tetejére mandulapehely
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. A habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. Legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.
Ezután a krém 2/3-ad részét a kitekert piskótára kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.
A süteményt mandulapehellyel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »