Csokoládés tekercs recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 400 ml cukrászhab
- 1 csomag habfixáló
- 2 evőkanál kakaópor
- tetejére mandulapehely
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és habverővel alacsony fokozaton hozzádolgozzuk a felvert fehérjéhez.
Ehhez a masszához hozzáadjuk a sütőport és hozzákanalazzuk a lisztet. A habverő segítségével ezeket óvatosan összedolgozzuk. Legvégén a kakaóport óvatosan, de egyenletesen elkeverjük a masszában.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Amikor a piskóta megsült a tésztát konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
A cukrászhabot a habfixálóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és egyenletesen eldolgozzuk a habban.
Ezután a krém 2/3-ad részét a kitekert piskótára kenjük, szorosan feltekerjük és a maradék krémmel bevonjuk.
A süteményt mandulapehellyel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »