Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés pöffeteg recept

Csokoládés pöffeteg
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 75 g vaj
    • 50 g étcsokoládé
    • 100 g kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 185 g finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • 40 g holland kakaópor
    • 50 ml 2,8 %-os tej

    Külsejére:

    • 30 g kristálycukor
    • 30 g porcukor

    Elkészítése:

    A csokoládét felolvasztjuk és kissé hagyjuk hűlni.

    A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük egy tálban.

    A vajat egy tálba tesszük és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát és robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a száraz alapanyagokat, a tejet és összekeverjük az egészet. Ragacsos masszát kapunk. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.

    Két tányért előkészítünk. Az egyikbe öntjük a kristálycukrot, a másikba a porcukrot.

    A masszából dió nagyságú golyókat formázunk és először a kristálycukorba, majd a porcukorba forgatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy egymás között kisebb távolságra legyenek (kb 2-3 cm).

    180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Az étcsokoládé ne legyen túl magas kakaótartalmú, mert akkor szárazzá válik a sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá