Hozzávalók:
Tésztához:
Külsejére:
Elkészítése:
A csokoládét felolvasztjuk és kissé hagyjuk hűlni.
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük egy tálban.
A vajat egy tálba tesszük és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát és robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a száraz alapanyagokat, a tejet és összekeverjük az egészet. Ragacsos masszát kapunk. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.
Két tányért előkészítünk. Az egyikbe öntjük a kristálycukrot, a másikba a porcukrot.
A masszából dió nagyságú golyókat formázunk és először a kristálycukorba, majd a porcukorba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy egymás között kisebb távolságra legyenek (kb 2-3 cm).
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Az étcsokoládé ne legyen túl magas kakaótartalmú, mert akkor szárazzá válik a sütemény.