Csokoládés pöffeteg

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 75 g vaj
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 185 g finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 40 g holland kakaópor
  • 50 ml 2,8 %-os tej

Külsejére:

  • 30 g kristálycukor
  • 30 g porcukor

Elkészítése:

A csokoládét felolvasztjuk és kissé hagyjuk hűlni.

A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük egy tálban.

A vajat egy tálba tesszük és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vaníliaaromát és robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd a száraz alapanyagokat, a tejet és összekeverjük az egészet. Ragacsos masszát kapunk. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy visszadermedjen.

Két tányért előkészítünk. Az egyikbe öntjük a kristálycukrot, a másikba a porcukrot.

A masszából dió nagyságú golyókat formázunk és először a kristálycukorba, majd a porcukorba forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük úgy, hogy egymás között kisebb távolságra legyenek (kb 2-3 cm).

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Tipp:

Az étcsokoládé ne legyen túl magas kakaótartalmú, mert akkor szárazzá válik a sütemény.