Csokoládés-epres párna recept

Hozzávalók 6 db-hoz:
- 1 cs leveles tészta
- 6 dkg csokoládé (nálam 70%-os)
- 0,5 dl habtejszín
- 15-20 dkg eper
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kicsi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután tegyük papírtörlőre, töröljük szárazra, majd vágjuk félbe.
A tejszínt melegítsük meg, majd vegyük le a tűzről, és tördeljük bele a csokoládét. Ezután addig keverjük, még a csokoládé teljesen felolvad, és lehűl.
A leveles tésztát vágjuk fel hat egyforma darabra, és az egyik felét vágjuk be több helyen, majd a szélét kenjük körbe a felvert tojással.
Ezután kenjük meg a csokoládéval, rakjuk ki a félbevágott eperrel, szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd hajtsuk rá a bevágott tésztát és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, (én ezt most lefelejtettem) majd langyosan kínáljuk. A ropogósra sült tészta a krémes, folyós csokoládéval, és az eperrel egyszerűen abbahagyhatatlan….
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »