Csokoládé szívek lekvárral töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 40 dkg finomliszt
- 22 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Továbbá:
- 1 kis üveg lekvár (sárgabarack)
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az étcsokoládét tálkába tördeljük és vízgőzfürdő felett felolvasztjuk.
A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgákkal, az olvasztott csokoládéval egynemű tésztává gyúrjuk. Becsomagolva 1 órára hütőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és kb 3 mm vékonyra nyújtjuk. Nem túl nagy szív alakú formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük.
Két-két kihűlt szívet összragasztunk lekvárral és tálra tesszük.
Vaníliás porcukorral megszórva, dobozba rakjuk és egy éjszakán át pihenni hagyjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »