Csokoládé szívek lekvárral töltve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 40 dkg finomliszt
- 22 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Továbbá:
- 1 kis üveg lekvár (sárgabarack)
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az étcsokoládét tálkába tördeljük és vízgőzfürdő felett felolvasztjuk.
A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgákkal, az olvasztott csokoládéval egynemű tésztává gyúrjuk. Becsomagolva 1 órára hütőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és kb 3 mm vékonyra nyújtjuk. Nem túl nagy szív alakú formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük.
Két-két kihűlt szívet összragasztunk lekvárral és tálra tesszük.
Vaníliás porcukorral megszórva, dobozba rakjuk és egy éjszakán át pihenni hagyjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.