Csokoládé szívek lekvárral töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 40 dkg finomliszt
  • 22 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája

Továbbá:

  • 1 kis üveg lekvár (sárgabarack)
  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

Az étcsokoládét tálkába tördeljük és vízgőzfürdő felett felolvasztjuk.

A lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgákkal, az olvasztott csokoládéval egynemű tésztává gyúrjuk. Becsomagolva 1 órára hütőbe tesszük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és kb 3 mm vékonyra nyújtjuk. Nem túl nagy szív alakú formával kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokos sütőben kb 12-15 perc alatt megsütjük.

Két-két kihűlt szívet összragasztunk lekvárral és tálra tesszük.

Vaníliás porcukorral megszórva, dobozba rakjuk és egy éjszakán át pihenni hagyjuk.