Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 130 g cukor
- csipet só
- 180 g liszt
- 1 tk vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 120 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- aszalt gyümölcsök és csokidarabok
Elkészítése:
A fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan elkeverjük. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vaníliát és citromhéjat is beleforgatjuk.
Végül óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, ettől kicsit összeesik.
Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük.
Tipp:
Csokidarabkák mehetnek bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »