Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 130 g cukor
- csipet só
- 180 g liszt
- 1 tk vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 120 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- aszalt gyümölcsök és csokidarabok
Elkészítése:
A fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan elkeverjük. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vaníliát és citromhéjat is beleforgatjuk.
Végül óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, ettől kicsit összeesik.
Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük.
Tipp:
Csokidarabkák mehetnek bele.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »