Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 130 g cukor
- csipet só
- 180 g liszt
- 1 tk vanília aroma vagy vaníliás cukor
- 120 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- aszalt gyümölcsök és csokidarabok
Elkészítése:
A fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük.
Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatosan elkeverjük. A gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a vaníliát és citromhéjat is beleforgatjuk.
Végül óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a vajat, ettől kicsit összeesik.
Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 170 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük.
Tipp:
Csokidarabkák mehetnek bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »