Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fatörzs rolád recept

Fatörzs rolád
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 csapott evőkanál kristálycukor
    • 5 púpos evőkanál liszt
    • 1 púpos evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

    Csoki krém:

    • 25 dkg étcsokoládé
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 23 dkg vaj

    Elkészítése:

    A piskóta elkészítése:

    A piskótához a tojásokat a cukorral alaposan kihabosítjuk, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. Ezután spatulával apránként hozzákeverjük az átszitált kakaós lisztet, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A még meleg piskótát feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni, hogy később könnyen formázható legyen.

    Csokikrém elkészítése

    A tojásokat a cukorral egy lábasban folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad és kellemesen meleg nem lesz. Fontos, hogy keverés nélkül ne hagyjuk, különben rántotta lesz belőle. A meleg tojásos cukrot habverővel addig habosítjuk, amíg ki nem hűl.

    A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a kakaóport. A kihűlt tojásos habhoz apránként hozzáadjuk az apróra vágott vajat, folyamatos keverés mellett, hogy egységes legyen a krém. Végül hozzákeverjük a meleg kakaós csokoládét, amely a vajdarabkákat is szépen elkeveri.

    Összeállítás

    A kihűlt piskótát kitekerjük, és a csokoládékrém 80-85%-át egyenletesen elkenjük rajta. A piskótát szorosan feltekerjük, mint egy hagyományos piskótatekercset. A tekercs egyik harmadát srégen levágjuk, és a hosszabb darab oldalához illesztjük, hogy fatörzs formát kapjunk. A maradék csokoládékrémmel kívülről is bevonjuk a fatörzset, majd villával mintát húzunk rá, hogy a fa kérgére emlékeztessen. Kakaóporral és porcukorral megszórjuk.

    Díszítésként marcipánból formázott gombákkal, fagyönggyel vagy más ünnepi elemekkel tehetjük még látványosabbá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá