Fatörzs rolád recept

Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A piskótához a tojásokat a cukorral alaposan kihabosítjuk, hogy könnyű, levegős masszát kapjunk. Ezután spatulával apránként hozzákeverjük az átszitált kakaós lisztet, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. A masszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A még meleg piskótát feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni, hogy később könnyen formázható legyen.
Csokikrém elkészítése
A tojásokat a cukorral egy lábasban folyamatosan kevergetve melegítjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad és kellemesen meleg nem lesz. Fontos, hogy keverés nélkül ne hagyjuk, különben rántotta lesz belőle. A meleg tojásos cukrot habverővel addig habosítjuk, amíg ki nem hűl.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a kakaóport. A kihűlt tojásos habhoz apránként hozzáadjuk az apróra vágott vajat, folyamatos keverés mellett, hogy egységes legyen a krém. Végül hozzákeverjük a meleg kakaós csokoládét, amely a vajdarabkákat is szépen elkeveri.
Összeállítás
A kihűlt piskótát kitekerjük, és a csokoládékrém 80-85%-át egyenletesen elkenjük rajta. A piskótát szorosan feltekerjük, mint egy hagyományos piskótatekercset. A tekercs egyik harmadát srégen levágjuk, és a hosszabb darab oldalához illesztjük, hogy fatörzs formát kapjunk. A maradék csokoládékrémmel kívülről is bevonjuk a fatörzset, majd villával mintát húzunk rá, hogy a fa kérgére emlékeztessen. Kakaóporral és porcukorral megszórjuk.
Díszítésként marcipánból formázott gombákkal, fagyönggyel vagy más ünnepi elemekkel tehetjük még látványosabbá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »