Csokis-marcipános szelet recept
Hozzávalók:
Világos piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
Tarka piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
Csokis krémhez:
- 20 dkg csokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Marcipános krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 ek cukor
- 1,5 dl tej
- 35 dkg marcipán massza
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Tetejére:
- 7-8 dkg csokiforgács
Elkészítése:
Világos piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet is. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tarka piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az 1/3 részébe kakaóport keverünk. A sárga tésztát egy szintén 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd rácsurgatjuk a kakaós részt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Csokis krém készítése:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval és a habfixálóval keményre verjük.
Marcipános krém készítése:
A tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük. A tejszínes pudingport 0,5 dl vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a habfixálót is, és a marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítás:
A világos piskótalapot megkenjük a csokis krémmel. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amire a marcipános krémet egyenletesen rásimítjuk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. Behűtve, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

