Csokis-marcipános szelet recept

Hozzávalók:
Világos piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
Tarka piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
Csokis krémhez:
- 20 dkg csokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Marcipános krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 ek cukor
- 1,5 dl tej
- 35 dkg marcipán massza
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Tetejére:
- 7-8 dkg csokiforgács
Elkészítése:
Világos piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet is. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tarka piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az 1/3 részébe kakaóport keverünk. A sárga tésztát egy szintén 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd rácsurgatjuk a kakaós részt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Csokis krém készítése:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval és a habfixálóval keményre verjük.
Marcipános krém készítése:
A tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük. A tejszínes pudingport 0,5 dl vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a habfixálót is, és a marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítás:
A világos piskótalapot megkenjük a csokis krémmel. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amire a marcipános krémet egyenletesen rásimítjuk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. Behűtve, szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »