Csokis-marcipános szelet recept

Hozzávalók:
Világos piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
Tarka piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek finomliszt
- 1 ek kakaópor
Csokis krémhez:
- 20 dkg csokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Marcipános krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 ek cukor
- 1,5 dl tej
- 35 dkg marcipán massza
- 2,5 dl habtejszín
- 0,5 csomag habfixáló
Tetejére:
- 7-8 dkg csokiforgács
Elkészítése:
Világos piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet is. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Tarka piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral géppel kihabosítjuk kb. 10 perc alatt, majd hozzáadjuk a lisztet. Az 1/3 részébe kakaóport keverünk. A sárga tésztát egy szintén 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd rácsurgatjuk a kakaós részt. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Csokis krém készítése:
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd az olvasztott, langyosra hűlt csokoládéval és a habfixálóval keményre verjük.
Marcipános krém készítése:
A tejet a cukorral feltesszük főni, majd bele szórjuk a lereszelt marcipánt. Csomómentesre főzzük. A tejszínes pudingport 0,5 dl vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a krémet. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzákeverjük a habfixálót is, és a marcipános krémmel kihabosítjuk.
Összeállítás:
A világos piskótalapot megkenjük a csokis krémmel. Ráhelyezzük a tarka piskótát, amire a marcipános krémet egyenletesen rásimítjuk, majd csokiforgáccsal megszórjuk. Behűtve, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »