Csokis-kókuszos szelet recept
Hozzávalók:
Kókuszos réteg:
- 200 ml kókusztej
- 200 ml tejszín
- 40 gramm kukoricakeményítő
- 60 gramm cukor
- 100 gramm kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 230 gramm finomliszt
- 50 gramm csokoládé
- 20 gramm szódabikarbóna
- 150 gramm cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 ml tej
- 125 gramm vaj
- 50 gramm kakakópor (cukrozatlan)
- csipet só
Tetejére:
- egy marék kókuszreszelék
Elkészítése:
A kókusztejet a tejszínnel és a keményítővel keverjük csomómentesre és tegyük fel főni, sűrűsödni. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről és öntsük bele a kókuszreszeléket, amivel szintén keverjünk el, majd tegyük félre hűlni.
A csokis tésztához a tojásokat a cukorral verjük habosra. A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a kakaóport. A vajat a csokival olvasszuk fel.
A felvert tojáshoz adjuk hozzá a lisztes keveréket, öntsük hozzá a tejet miközben megy a robotgép, majd csorgatva a csokis vajat is.
Öntsük a kész masszát sütőpapíros 20*30 cm-es tepsibe.
Kanalazzuk rá a kókuszkrémet, szórjuk meg kókuszreszelékkel és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 25-30 percre. Végezzünk tűpróbát!