Csokis-kókuszos szelet recept

Hozzávalók:
Kókuszos réteg:
- 200 ml kókusztej
- 200 ml tejszín
- 40 gramm kukoricakeményítő
- 60 gramm cukor
- 100 gramm kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 230 gramm finomliszt
- 50 gramm csokoládé
- 20 gramm szódabikarbóna
- 150 gramm cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125 ml tej
- 125 gramm vaj
- 50 gramm kakakópor (cukrozatlan)
- csipet só
Tetejére:
- egy marék kókuszreszelék
Elkészítése:
A kókusztejet a tejszínnel és a keményítővel keverjük csomómentesre és tegyük fel főni, sűrűsödni. Amikor besűrűsödött vegyük le a tűzről és öntsük bele a kókuszreszeléket, amivel szintén keverjünk el, majd tegyük félre hűlni.
A csokis tésztához a tojásokat a cukorral verjük habosra. A lisztben keverjük el a szódabikarbónát és a kakaóport. A vajat a csokival olvasszuk fel.
A felvert tojáshoz adjuk hozzá a lisztes keveréket, öntsük hozzá a tejet miközben megy a robotgép, majd csorgatva a csokis vajat is.
Öntsük a kész masszát sütőpapíros 20*30 cm-es tepsibe.
Kanalazzuk rá a kókuszkrémet, szórjuk meg kókuszreszelékkel és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 25-30 percre. Végezzünk tűpróbát!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »