Csokis-gesztenyés krémes recept
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 12 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg fehércsokoládé
- 12 dkg vaj
- 2 ek tortadara
A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 ml rumaroma
- 20 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
A mázhoz:
- 75 ml víz
- 5 ek kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 ml rumaroma
A tetejére:
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tojásos-csokis keverékhez.
A tészta 1/3-ad részébe belekeverjük a tortadarát.
Egy 23*34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tortadarás masszát szépen belekanalazzuk, majd elsimítjuk.
Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható. 180 fokos sütőben kb 7-8 perc alatt készre sütjük.
A megmaradt masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle, 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt. A lapokat kihűtjük.
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát hozzákeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez, kisebb adagokban hozzákeverjük a gesztenyés krémmel együtt.
A lapokat a krémmel betöltjük. Piskóta, krém, tortadarás lap, krém és a másik piskóta.
A cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk és még melegen a vajat is hozzákeverjük. Sűrűre főzzük, majd a rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele.
A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére.
4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!