Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-gesztenyés krémes recept

Csokis-gesztenyés krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 12 dkg finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg fehércsokoládé
    • 12 dkg vaj
    • 2 ek tortadara

    A krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 cs tejszín ízű pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 20 ml rumaroma
    • 20 dkg vaj
    • 1,5 dl habtejszín

    A mázhoz:

    • 75 ml víz
    • 5 ek kakaópor
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 10 ml rumaroma

    A tetejére:

    • 1,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük.

    A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tojásos-csokis keverékhez.
    A tészta 1/3-ad részébe belekeverjük a tortadarát.

    Egy 23*34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tortadarás masszát szépen belekanalazzuk, majd elsimítjuk.
    Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható. 180 fokos sütőben kb 7-8 perc alatt készre sütjük.

    A megmaradt masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle, 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt. A lapokat kihűtjük.

    A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát hozzákeverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez, kisebb adagokban hozzákeverjük a gesztenyés krémmel együtt.

    A lapokat a krémmel betöltjük. Piskóta, krém, tortadarás lap, krém és a másik piskóta.

    A cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk és még melegen a vajat is hozzákeverjük. Sűrűre főzzük, majd a rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele.

    A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére.

    4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá