Csokis-gesztenyés krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 12 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 12 dkg vaj
  • 2 ek tortadara

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 20 ml rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl habtejszín

A mázhoz:

  • 75 ml víz
  • 5 ek kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 ml rumaroma

A tetejére:

  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd azzal is tovább keverjük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük és kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tojásos-csokis keverékhez.
A tészta 1/3-ad részébe belekeverjük a tortadarát.

Egy 23*34 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A tortadarás masszát szépen belekanalazzuk, majd elsimítjuk.
Nagyon vékony réteg lesz, de sütés közben megnő, mint a képen is látható. 180 fokos sütőben kb 7-8 perc alatt készre sütjük.

A megmaradt masszát elfelezzük és egyenként 1-1 lapot sütünk belőle, 180 fokra melegített sütőben 7-8 perc alatt. A lapokat kihűtjük.

A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A vajjal kihabosítjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát hozzákeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a krémhez, kisebb adagokban hozzákeverjük a gesztenyés krémmel együtt.

A lapokat a krémmel betöltjük. Piskóta, krém, tortadarás lap, krém és a másik piskóta.

A cukrot a kakaóporral, vízzel felforraljuk és még melegen a vajat is hozzákeverjük. Sűrűre főzzük, majd a rumaromával ízesítjük és a süteményt bevonjuk vele.

A tejszínt kemény habbá verjük és habzsákba töltve kis habrózsákat nyomunk egy-egy kocka közepére.

4-5 órát pihentessük a süteményt hűtőben szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!