Csokis-diós krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 22 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 0,5 cs sütőpor
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
- 0,5 cs sütőpor
- 20 dkg tejföl
- 1 üvegcse rumaroma
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- kb 4 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
Elkészítése:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
Tészta:
A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.
Töltelék:
A diót, pudingport, kakaóport, csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.
A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.
Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.
Krém:
A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.
Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.