Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-diós krémes recept

Csokis-diós krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 22 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 0,5 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 20 dkg darált dió
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
    • 0,5 cs sütőpor
    • 20 dkg tejföl
    • 1 üvegcse rumaroma
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg cukor
    • csipet só
    • kb 4 evőkanál baracklekvár

    Tetejére:

    • 3 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 15 dkg puha vaj vagy margarin

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

    Tészta:

    A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.

    Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.

    Töltelék:

    A diót, pudingport, kakaóport, csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.

    A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.

    Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.

    Krém:

    A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.

    Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá