Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.
Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.
A diót, pudingport, kakaóport, csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.
A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.
Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.
A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.
Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.