Csokis-diós krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 22 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 0,5 cs sütőpor

Töltelék:

  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 10 dkg apróra vágott vagy reszelt csokoládé
  • 0,5 cs sütőpor
  • 20 dkg tejföl
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csipet só
  • kb 4 evőkanál baracklekvár

Tetejére:

  • 3 dl tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin

Elkészítése:

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Tészta:

A tojássárgákat, cukrot, puha vajat/margarint és a sót alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd jól összedolgozzuk.

Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd mivel elég ragadós, ezért kézzel beleegyengetjük a tepsibe. Lekvárral megkenjük.

Töltelék:

A diót, pudingport, kakaóport, csokit és a sütőport összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a rumaromát és a tejföl, majd összedolgozzuk.

A fehérjéket a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a csokis-diós masszát és óvatosan, kézi habverővel összeforgatjuk.

Ezt a masszát ráöntjük a tepsiben várakozó tésztára és kb 40 perc alatt megsütjük.

Krém:

A tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Langyosan kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal, majd egyenletesen a süti tetejére kenjük.

Tortadarával vagy reszelt csokival díszíthetjük.