Csíkos kocka recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finom liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 18 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 g sütőpor
- 20 g kakaópor
- 1 db vanília rúd
Továbbá:
- 3 ek sűrített tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg vaj
- 5 dkg földimogyoró krokánt
Elkészítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Lisztet összevegyítjük a keményítővel, sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoljuk.
Az így kapott tésztát két részre osztjuk.
Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.
Egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.
Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivesszük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.
Mire az egész adag elkészült 5 réteg fehér és 5 réteg barna sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk. Egymásra forgatjuk a csíkokat, majd sűrített tejjel “összeragasztjuk.” Alufóliába csomagoljuk a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)
Felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét, vajt, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »