Csíkos kocka

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg finom liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 18 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 7 db tojás
  • 7 g sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 1 db vanília rúd

Továbbá:

  • 3 ek sűrített tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg földimogyoró krokánt

Elkészítése:

A cukrot és a vajat habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.

Lisztet összevegyítjük a keményítővel, sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoljuk.

Az így kapott tésztát két részre osztjuk.

Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.

Egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.

Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivesszük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.

A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.

Mire az egész adag elkészült 5 réteg fehér és 5 réteg barna sül egymásra.

Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.

Négy egyforma darabra vágjuk. Egymásra forgatjuk a csíkokat, majd sűrített tejjel “összeragasztjuk.” Alufóliába csomagoljuk a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)

Felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét, vajt, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.