Hozzávalók:
Továbbá:
Elkészítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Lisztet összevegyítjük a keményítővel, sütőporral, majd a felvert tojásfehérjével váltakozva a tojásos masszához adagoljuk.
Az így kapott tésztát két részre osztjuk.
Egyikbe belekeverjük a vaníliarúd kikapart magját, a másikba a kakaóport.
Egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a fehér tészta egy ötödét belesimítjuk.
Grill fokozaton 200°C-ra előmelegített sütőben kb 4 perc alatt megsütjük. Miután a sütőből kivesszük kb 1 percet hagyjuk hűlni, majd rásimítjuk a barna tészta egy ötödét. Ez a réteg is kb 4 perc alatt megsül.
A maradék tésztákat is hasonló módon sütjük meg.
Mire az egész adag elkészült 5 réteg fehér és 5 réteg barna sül egymásra.
Sütőpapírral kiemeljük a tepsiből, a papírt lehúzzuk róla, rácson kihűtjük.
Négy egyforma darabra vágjuk. Egymásra forgatjuk a csíkokat, majd sűrített tejjel “összeragasztjuk.” Alufóliába csomagoljuk a hasábot hogy biztosan összeragadjon. (kb 1/2 óra)
Felforrt tejszínben megolvasztjuk a csokoládét, vajt, majd a sütire öntjük. Krokánttal megszórjuk.