Cseresznyés fordított lepény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg cseresznye
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 kávéskanál fahéj
A tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg zabpehely
- 20 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 dl tejföl
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl olaj
Elkészítése:
A sütéshez kapcsos tortaformát használok, mert ebből a legegyszerűbb a sütés után kivenni az elkészült süteményt.
A formát kivajazom, az alj és oldal találkozásnál körbe keményítővel megszórom, hogy sütés közben a gyümölcsös szirup ne csöpögjön ki belőle.
A cseresznyét kimagozom és a tortaforma alján elrendezem.
A cukrot összekeverem a vaníliás cukorral, keményítővel, fahéjjal és a cseresznyére szórom.
A tészta száraz hozzávalóit egy tálba mérem, elkeverem, hozzáadom a tejfölt, tojást, olajat és fakanállal, vagy robotgéppel alaposan kikeverem, majd a tortaformába öntöm a cseresznyére.
Enyhén az asztal lapjához kocogtatom, hogy a tészta szétterüljön, majd előmelegített, 160 fokos sütőben 60-70 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!
Ha megsült, kiveszem a sütőből, megfordítva süteményes tálra teszem és megvárom, még kihűl, majd óvatosan leveszem róla a tortaformát és felszeletelem.