Cseresznyés fordított lepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 kávéskanál fahéj

A tésztához:

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg zabpehely
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 dl olaj

Elkészítése:

A sütéshez kapcsos tortaformát használok, mert ebből a legegyszerűbb a sütés után kivenni az elkészült süteményt.

A formát kivajazom, az alj és oldal találkozásnál körbe keményítővel megszórom, hogy sütés közben a gyümölcsös szirup ne csöpögjön ki belőle.

A cseresznyét kimagozom és a tortaforma alján elrendezem.

A cukrot összekeverem a vaníliás cukorral, keményítővel, fahéjjal és a cseresznyére szórom.

A tészta száraz hozzávalóit egy tálba mérem, elkeverem, hozzáadom a tejfölt, tojást, olajat és fakanállal, vagy robotgéppel alaposan kikeverem, majd a tortaformába öntöm a cseresznyére.

Enyhén az asztal lapjához kocogtatom, hogy a tészta szétterüljön, majd előmelegített, 160 fokos sütőben 60-70 perc alatt készre sütöm. Tűpróba!

Ha megsült, kiveszem a sütőből, megfordítva süteményes tálra teszem és megvárom, még kihűl, majd óvatosan leveszem róla a tortaformát és felszeletelem.