Cruffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 22 g élesztő
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez, szóráshoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 tk barnacukor
- 1 tk fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Tejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell külön felfuttatni az élesztőt, enélkül is működni fog.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. 1-2 mm-es lapokat nyújtunk egyenként a tésztákból, kb 45*25 cm-es lesz a végeredmény.
Olvasztott vajjal megkenjük és az előre elkevert fahéjas, vaníliás barnacukorral (kb 1-1,5 tk) megszórjuk.
A tészta rövidebbik végétől elindulva nagyon szorosan feltekerjük, majd egy éles késsel hosszanti irányban elfelezzük a tekercseket. Csigákat hajtogatunk úgy, hogy a vágott felük legyen kifelé.
A csigákat kivajazott vagy papírkapszlival bélelt muffinformába tesszük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »