Cruffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 22 g élesztő
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez, szóráshoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 tk barnacukor
- 1 tk fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Tejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell külön felfuttatni az élesztőt, enélkül is működni fog.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. 1-2 mm-es lapokat nyújtunk egyenként a tésztákból, kb 45*25 cm-es lesz a végeredmény.
Olvasztott vajjal megkenjük és az előre elkevert fahéjas, vaníliás barnacukorral (kb 1-1,5 tk) megszórjuk.
A tészta rövidebbik végétől elindulva nagyon szorosan feltekerjük, majd egy éles késsel hosszanti irányban elfelezzük a tekercseket. Csigákat hajtogatunk úgy, hogy a vágott felük legyen kifelé.
A csigákat kivajazott vagy papírkapszlival bélelt muffinformába tesszük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »