Cruffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 22 g élesztő
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez, szóráshoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 tk barnacukor
- 1 tk fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Tejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell külön felfuttatni az élesztőt, enélkül is működni fog.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. 1-2 mm-es lapokat nyújtunk egyenként a tésztákból, kb 45*25 cm-es lesz a végeredmény.
Olvasztott vajjal megkenjük és az előre elkevert fahéjas, vaníliás barnacukorral (kb 1-1,5 tk) megszórjuk.
A tészta rövidebbik végétől elindulva nagyon szorosan feltekerjük, majd egy éles késsel hosszanti irányban elfelezzük a tekercseket. Csigákat hajtogatunk úgy, hogy a vágott felük legyen kifelé.
A csigákat kivajazott vagy papírkapszlival bélelt muffinformába tesszük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »