Cruffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 22 g élesztő
- 8 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Kenéshez, szóráshoz:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 6 tk barnacukor
- 1 tk fahéj
- 1 cs vaníliás cukor
Tejére:
- fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nem kell külön felfuttatni az élesztőt, enélkül is működni fog.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. 1-2 mm-es lapokat nyújtunk egyenként a tésztákból, kb 45*25 cm-es lesz a végeredmény.
Olvasztott vajjal megkenjük és az előre elkevert fahéjas, vaníliás barnacukorral (kb 1-1,5 tk) megszórjuk.
A tészta rövidebbik végétől elindulva nagyon szorosan feltekerjük, majd egy éles késsel hosszanti irányban elfelezzük a tekercseket. Csigákat hajtogatunk úgy, hogy a vágott felük legyen kifelé.
A csigákat kivajazott vagy papírkapszlival bélelt muffinformába tesszük és 30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral megszórjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »